IndexFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Bling bling text effect

Ga naar beneden 
AuteurBericht
J0r@n

avatar


BerichtOnderwerp: Bling bling text effect   do apr 02, 2009 3:22 pm

1. Open een leeg blad van 590 pixels bij 230 pixels. Trek een Gradient (G) van zwart naar wit over het blad. Trek hem tot over de bovenkant van het blad zodat het blad voornamelijk zwart is.2. Typ een stukje tekst, in dit geval nemen we het woord Bling (100 pt voor grootte). Het bijbehorende lettertype Budapest kan je hier downloaden.

3. Ga naar Layer > Layer Style > Bevel and Emboss. Neem onderstaande instellingen over.4. Kies vervolgens onder Layer Style voor Gradient Overlay.De kleuren zijn van links naar recht cdbc4c 7c6a39 en b7ae66

5. Selecteer nu de vorm van de tekst door gelijktijdig in de Layer te klikken op de icoon met een T erop en Crtl vast te houden. Ga vervolgens naar Select > Modify > Contract kies voor 5 pixels. Hiermee verklein je de selectie met 5 pixels...6. Hou nog steeds dezelfde selectie aan, klik vervolgens op Shift+Ctrl+N om een nieuwe layer te maken. Vul deze met een witte kleur.


Ga dan naar Filter > Noise > Add Noise
Amount kies je 40 %,
Distribution Gaussian
Monochromatic aangevinkt

Klik op Ctrl+F om de filter nogmaals toe te passen.7. Deselecteer nog niet ! Kies nu Filter > Noise > Dust & Scratches: Radius: 1, Threshold: 130. Vervolgens Filter >Stylize >Emboss: Height: 3, Amount: 130%.
Als laatst passen de helderheid aan Image->Adjustments->Brightness/Contrast: Brightness + 70%, Contrast - 20%.8. Nu kan de "diamanten" laag deselecteren (Ctrl+D). Rest ons nog die laag nog een beetje aan te passen. Ga naar Layer > Layer Style > Bevel and Emboss. Neem onderstaande instellingen over.Kies nu ook voor Inner Shadow, neem onderstaande instellingen over.

9. De schittering moet ook gemaakt worden. Dit doe je op een nieuwe Layer (Shift +Ctrl+N). Met de Brush Tool (B) diameter 3pt. en 100% hardness trek je een kleine kruis. Vervolgens met diameter 27pt. en 0% hardness maak je een kleine punt in het midden van de kruis. Neem vervolgens de Eraser Tool (E) en gum met een zachte punt de uiteinden van de kruis weg tot ze zacht overgaan in het zwart.Verplaats deze ster terwijl je Alt ingedrukt houd, op die manier kopieer je de vorm.

10. Nu rest je nog het geheel te verkleinen om een mooiste effect te krijgen. Dit doe je door het blad te selecteren (Ctrl+A), naar Edit > Copy Merged.
Open een nieuwe blad (Photoshop neemt de afmetingen over van de in de klembord gezette afbeelding over).
Plak de afbeelding in dit nieuwe blad. Klik op Ctrl+T (Free Transform Tool). Halveer de afmetingen van de afbeelding.
Resultaat:
greetz jory
Terug naar boven Ga naar beneden
Yanick
BerichtOnderwerp: Re: Bling bling text effect   za jun 06, 2009 10:32 am

Dankjewel voor handleidind Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Bling bling text effect
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ACB-Team :: Handleidingen :: Guides :: Photoshop-
Ga naar:  
Actieforum.com | © phpBB | Ondersteuningsforum | Contact | Meld misbruik | Je eigen gratis blog beginnen