ACB-Team
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan. 
>Beelden<. EmptyIndexRegistrerenInloggen

 

 >Beelden<.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
JornHermans

JornHermans


>Beelden<. Empty
BerichtOnderwerp: >Beelden<.   >Beelden<. Emptyvr apr 10, 2009 2:25 am

Beelden


De dingen zouden een weinig zacht en boring kunnen schijnen met elk van dit tekst het formatteren. Natuurlijk, is het Web niet alleen over tekst, is het multimedia en de gemeenschappelijkste vorm van media is het beeld.


De img markering wordt gebruikt om een beeld in een HTML- document te zetten en het kijkt als dit:


Code:
<img src= " http://www.htmldog.com/images/logo.gif " width= " 157 " height= " 70 " alt= " het embleem van de Hond van HTML "/>

Het srcattribuut vertelt browser waar te om het beeld te vinden. Als markering, kan dit absoluut zijn, aangezien het bovengenoemde voorbeeld aantoont, maar gewoonlijk relatief is. Bijvoorbeeld, als u uw eigen beeld cre�ërt en het aangezien „alienpie.jpg“ in een folder genoemd „beelden“ bewaart dan de code <img src= " beelden/alienpie.jpg“… zou zijn

De breedte en hoogteattributen zijn noodzakelijk omdat als zij uitgesloten zijn, browser zal neigen om de grootte te berekenen aangezien het beeld, in plaats van wanneer de paginaladingen laadt, zo betekent het dat de lay-out van het document kan rond springen terwijl de pagina laadt.

Het altattribuut is de alternatieve beschrijving. Dit wordt gebruikt voor mensen die niet of om beelden verkiezen niet te bekijken kunnen. Dit is een vereiste in de recentste versies van HTML.

Merk op dat, als de br markering, omdat de img markering geen sluitende markering heeft, sluit het zich, die met „/>“ beëindigt

Citaat :
De bouw van beelden voor het Web is een weinig buiten de opdracht van deze website, maar het is nota nemend de moeite waard van een paar dingen…

De het meest meestal gebruikte dossierformaten die voor beelden worden gebruikt zijn GIFs en JPEGs. Zij zijn beide samengeperste formaten, en hebben zeer verschillend gebruik.

GIFs kan niet meer hebben dan 256 kleuren, maar zij handhaven de kleuren van het originele beeld. Lager het aantal kleuren u heeft in het beeld, zal lager de dossiergrootte zijn.

GIFS ZOU VOOR BEELDEN MET STEVIGE KLEUREN MOETEN WORDEN GEBRUIKT.

JPEGs enerzijds gebruikt een wiskundig algoritme om het beeld samen te persen en zal origineel lichtjes vervormen. Lager de compressie, hoger de dossiergrootte, maar duidelijker het beeld.

JPEGS ZOU VOOR BEELDEN ZOALS FOTO'S MOETEN WORDEN GEBRUIKT.

De beelden zijn misschien de grootste dossiers een nieuwe Webontwerper zal behandelen. Het is een gemeenschappelijke fout aan de dossiergrootte van beelden vergeetachtig te zijn, die uiterst groot kan zijn. De Web-pagina's zouden zo vlug mogelijk moeten downloaden, en als u in mening houdt dat de meeste mensen nog modems gebruiken die bij minder dan 7Kb een seconde (realistisch is het minder dan 5Kb) downloaden, kunt u zien hoe een groot dossier zeer de downloadtijd van een volledige pagina zal vertragen.

U moet een evenwicht tussen beeldkwaliteit en beeldgrootte slaan. De meeste moderne programma's van de beeldmanipulatie staan u toe om beelden samen te persen en de beste manier om te berekenen wat voor zich meest geschikt is is vallen en opstaan.

Terug naar boven Ga naar beneden
 
>Beelden<.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ACB-Team :: Handleidingen :: Guides :: HTML en FLASH :: HTML Beginner Tutorial-
Ga naar:  
Actieforum.com | © phpBB | Ondersteuningsforum | Contact | Meld misbruik | Laatste discussies