ACB-Team
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan. 
Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden EmptyIndexRegistrerenInloggen

 

 Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
JornHermans

JornHermans


Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden Empty
BerichtOnderwerp: Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden   Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden Emptyvr apr 10, 2009 9:29 pm

Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden


erwijl HTML markeringen heeft, heeft CSS „selecteurs“. De selecteurs zijn de namen die aan stijlen in interne en externe stijlbladen worden gegeven. In dit CSS Leerprogramma van de Beginner zullen wij ons op de selecteurs van HTML concentreren, wat eenvoudig de namen van de markeringen van HTML zijn en gebruikt om de stijl van een specifieke markering te veranderen.


Voor elke selecteur zijn er „eigenschappen“ binnenkant krullende steunen, die eenvoudig de vorm van woorden zoals kleur, doopvont-gewicht of achtergrond-kleur aannemen.

Een waarde wordt gegeven aan het bezit na een dubbelpunt (NIET een „gelijken“ teken) en de puntkomma's scheiden de eigenschappen.

Citaat :

lichaam {
doopvont-grootte: 0.8em;
kleur: marine;
}

Dit zal de bepaalde waarden op doopvont-grootte en kleuren de eigenschappen aan de lichaamsselecteur toepassen.

Zo fundamenteel, wanneer dit wordt toegepast op een HTML- document, de tekst tussen de lichaamsmarkeringen (die de inhoud van het gehele venster) is 0.8 EMS in grootte en marine in kleur zal zijn.
Lengten en Percentages

Er zijn vele bezit-specifieke eenheden voor waarden die in CSS worden gebruikt, maar er zijn sommige algemene eenheden die in een aantal eigenschappen worden gebruikt en het de moeite waard is vertrouwd makend met deze alvorens verder te gaan.

em (zoals doopvont-grootte: 2em) is de eenheid voor de berekende grootte van een doopvont. Zo „2em“, bijvoorbeeld, zijn twee keer de huidige doopvontgrootte.

px (zoals doopvont-grootte: 12px) is de eenheid voor pixel.

PT (zoals doopvont-grootte: 12pt) is de eenheid voor punten.

% (zoals doopvont-grootte: 80%) is de eenheid voor… wachttijd voor het… percentages.

Andere eenheden omvatten PC (pica's), cm (centimeters), mm (millimeter) en binnen (duim).

Wanneer een waarde nul is, te hoeven u om geen eenheid te verklaren. Bijvoorbeeld, als u geen grens wilde specificeren, zou het grens zijn: 0.
Citaat :

Een Web-pagina is geen statisch, absoluut middel. Het moet flexibel zijn en de gebruiker zou de Web-pagina moeten mogen bekijken hoe de hel die zij hebben gehouden van, wat de doopvontgrootte en de grootte van het scherm omvat.

Wegens dit, aanvaardt men algemeen dat them of „%“ de beste eenheden zijn voor doopvont-grootte (en misschien zelfs hoogten en breedten te gebruiken, wij waarover in het CSS Geavanceerde Leerprogramma) zullen komen, eerder dan „px“, die tot nietresizable teksten in meeste browsers leidt, en zou met mate moeten worden gebruikt, voor grens rangschikt bijvoorbeeld.

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Selecteurs, Eigenschappen, en Waarden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ACB-Team :: Handleidingen :: Guides :: HTML en FLASH :: CSS Beginner Tutorial-
Ga naar:  
Actieforum.com | © phpBB | Ondersteuningsforum | Contact | Meld misbruik | Laatste discussies