ACB-Team
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan. 
<Kleuren>. EmptyIndexRegistrerenInloggen

 

 <Kleuren>.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
JornHermans

JornHermans


<Kleuren>. Empty
BerichtOnderwerp: <Kleuren>.   <Kleuren>. Emptyvr apr 10, 2009 9:38 pm

Kleuren


CSS brengt 16.777.216 kleuren aan uw verwijdering. Zij kunnen de vorm van een naam, een rgb (rood/groen/blauw) waarde of een hexuitdraaicode aannemen.

De Hond van HTML, het Boek Het boekdekking van de HTML- Hond

De Hond van HTML wordt ontvangen door Titaan Internet

rood
Is het zelfde als
rgb (255.0.0)
Welke het zelfde als is
rgb (100%, 0%, 0%)
Welke het zelfde als is
#ff0000
Welke het zelfde als is
#f00

Er zijn 17 geldige vooraf bepaalde kleurennamen. Zij zijn aqua, zwarte, blauw, fuchsiakleurig, grijs, groen, kalk, kastanjebruin, marine, olijf, sinaasappel, purple, rood, zilver, wintertaling, wit, en geel.

transparant ook is een geldige waarde.

De drie waarden in de rbgwaarde zijn van 0 tot 255, 0 die het laagste niveau (bijvoorbeeld geen rood) zijn, 255 zijnd het hoogste niveau (bijvoorbeeld volledig rood). Deze waarden kunnen ook een percentage zijn.

Hexadecimaal (eerder en nauwkeuriger gekend als „sexadecimal“) is een basis-16 aantalsysteem. Wij worden over het algemeen gebruikt aan het decimale aantalsysteem (basis-10, van 0 tot 9), maar hexadecimaal heeft 16 cijfers, van 0 aan f.

Het hexuitdraaiaantal wordt vooraf bepaald met een knoeiboelkarakter (#) en kan drie of zes cijfers in lengte zijn. Fundamenteel, is de three-digit versie een samengeperste versie van het zes-cijfer (#f00 wordt #ff0000, wordt #c96 #cc9966 enz.). De three-digit versie is gemakkelijker te ontcijferen (het eerste cijfer, zoals de eerste waarde in rgb, is rood, het tweede groene en derde blauw) maar geeft de zes-cijfer versie u meer controle over de nauwkeurige kleur.
„kleur“ en „achtergrond-kleur“

De kleuren kunnen worden toegepast door kleur en achtergrond-kleur (merk op dat dit de kleur van de Amerikaans Engels moet zijn“ en niet „kleur“) te gebruiken.

Een blauwe achtergrond en een gele tekst konden als dit kijken:


Citaat :
h1 {
kleur: geel;
achtergrond-kleur: blauw;
}

Deze kleuren zouden een weinig te ruw kunnen zijn, zodat kon u de code van uw CSS dossier voor lichtjes verschillende schaduwen veranderen:
Citaat :


lichaam {
doopvont-grootte: 0.8em;
kleur: marine;
}

h1 {
kleur: #ffc;
achtergrond-kleur: #009;
}

Sparen CSS verfrist het dossier en uw browser. U zult zien de kleuren van de eerste rubriek (het h1 element) zijn veranderd in geel en blauw.

U kunt kleuren en de achtergrond-kleur eigenschappen op de meeste elementen van HTML, met inbegrip van lichaam toepassen, dat de kleuren van de pagina en alles daarin zal veranderen.

Terug naar boven Ga naar beneden
 
<Kleuren>.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
ACB-Team :: Handleidingen :: Guides :: HTML en FLASH :: CSS Beginner Tutorial-
Ga naar:  
Actieforum.com | Roleplay forums | Movies, TV show, series | © phpBB | Ondersteuningsforum | Contact | Meld misbruik | Laatste discussies